Gorj: circa 80 de unităţi de învăţământ nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Aproximativ 80 de unităţi de învăţământ din judeţ nu deţin autorizaţia de securitate în caz de incendiu, termenul pentru obţinerea respectivelor avize fiind stabilit pentru luna iunie a anului viitor, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Mihai Avramescu.
Potrivit sursei citate, din totalul şcolilor şi grădiniţelor existente la nivel judeţean, 33 de unităţi deţin autorizaţia de securitate la incendiu, două fiind particulare.

“31 de unităţi de învăţământ din judeţul Gorj au autorizaţie de securitate la incendiu, alte două unităţi particulare de asemenea deţin această autorizaţie, iar un număr de 81 nu au obţinut încă autorizaţie, sunt în curs de obţinere, termenul a fost prelungit până la data de 30 iunie 2017”, a spus Mihai Avramescu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Georgeta Popescu, a afirmat că toate clădirile în care funcţionează unităţile de învăţământ deţin autorizaţii sanitare de funcţionare, existând însă probleme cu anumite şcoli primare sau grădiniţe izolate. “La nivel judeţean există autorizaţii sanitare pentru toate clădirile în care funcţionează unităţile de învăţământ cu personalitate juridică, existând însă probleme cu astfel de şcoli primare izolate sau cu grădiniţele”, a precizat Georgeta Popescu. La nivel judeţean există circa 110 unităţi de învăţământ. AGERPRES