Luni – ceremonii de deschidere a anului şcolar în instituţiile militare de învăţământ preuniversitar

militari.jpeg

Ceremonii de deschidere a anului de învăţământ preuniversitar 2016 – 2017 vor avea loc luni în colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri ale Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de MApN, festivităţile de la colegiile naţionale militare “Mihai Viteazul” din Alba Iulia, “Dimitrie Cantemir” din Breaza şi “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc se vor desfăşura începând cu ora 9,00, iar cea de la Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova – de la ora 12,00.

Din cei 1.556 de elevi care vor începe şcoala luni, în clasele a IX-a sunt câte 120 de elevi din fiecare colegiu.

La Şcoala de maiştri militari şi subofiţeri “Basarab I” a Forţelor Terestre, în anul I, 264 de cursanţi se vor pregăti pentru a deveni subofiţeri, iar 178 pentru a deveni maiştri militari.
La Focşani, începând cu ora 9,00, va avea loc ceremonia de deschidere a anului de învăţământ la Secţia de instruire şi perfecţionare medico-militară.

O ceremonie va avea loc luni şi la Şcoala de maiştri militari şi subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” de la Boboc. În anul I au fost admişi 113 elevi, care vor deveni maiştri militari în armele rachete şi artilerie antiaeriană, aviaţie şi radiolocaţie, precum şi opt elevi – subofiţeri în arma rachete şi artilerie antiaeriană.

Şcoala militară de maiştri militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” organizează luni, începând cu ora 12,30, festivitatea de deschidere a anului de învăţământ. 38 de tineri, dintre care şapte fete, studiază alături de elevii din anul al doilea de studii, pentru a deveni maiştri militari.

Începând cu acest an şcolar, Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova îşi redeschide porţile după o pauză de 18 ani. Cu acest prilej, la sediul instituţiei se va desfăşura, între orele 13,00 şi 14,00, “Ziua Porţilor Deschise”. AGERPRES