Studenţii români din străinătate au semnat un protocol de colaborare cu MApN

lsrs.jpgReprezentanţii Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) s-au întâlnit cu ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, pentru a încheia un acord strategic de colaborare, ce reprezintă un pas important pentru implementarea propunerilor Ligii de încurajare a întoarcerii spre ţară a tinerilor cu studii peste hotare, informează un comunicat de presă remis de LSRS.

Astfel, LSRS şi MApN vor organiza iniţiative comune prin care vor oferi stagii de practică celor interesaţi, facilitând totodată schimburi de bune practici între instituţiile academice româneşti şi cele din străinătate:

“Dovada, interesul comun ce a dus la semnarea astăzi a unui important protocol de colaborare a MApN cu Liga Studenţilor Români din Străinătate, prin care creăm posibilitatea studenţilor români cu pregătire academică peste hotare să desfăşoare stagii de practică şi de pregătire în cadrul structurilor centrale şi în instituţii de învăţământ superior ale ministerului. Pe lângă beneficiile evidente de ambele părţi, atât pentru studenţii care se vor înscrie în programele organizate în marja acestui protocol, cât şi pentru MApN, vom urmări şi facilitarea cooperării dintre instituţiile militare de învăţământ superior şi mediul academic şi de cercetare ştiinţifică din străinătate”, a declarat Mihnea Motoc, citat în comunicatul de presă.

De asemenea, reprezentanţii Ligii au apreciat deschiderea arătată de către MApN faţă de viziunea şi proiectele LSRS. “Ne dorim ca astfel de protocoale de colaborare să dea naştere unor iniţiative strategice cu impact real asupra comunităţii de studenţi români de peste hotare şi a societăţii româneşti. Încă de la înfiinţare, LSRS a avut printre obiectivele sale principale facilitarea întoarcerii în şi spre România a tinerilor români cu pregătire academică în străinătate. Acordul cu MApN ne întăreşte speranţa că propunerile SMART Diaspora de atragere a ‘creierelor’ româneşti de peste hotare vor deveni realitate şi vor fi parte a unei strategii naţionale care să recunoască importanţa strategică a studenţilor şi absolvenţilor români de la cele mai prestigioase universităţi ale lumii”, se menţionează în comunicatul LSRS. AGERPRES