200 de elevi suceveni, printre care şi adulţi, continuă studiile prin Programul ”A doua şansă”

În cadrul Programului ”A doua şansă”, peste două sute de elevi, printre care şi adulţi, s-au înscris în anul şcolar 2016-2017 pentru a-şi continua studiile în învăţământul primar şi cel secundar inferior (gimnaziu şi clasele IX-X), a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Cezar Anuţei.

El a precizat că 209 elevi s-au înscris pentru a continua studiile în acest an şcolar, 82 dintre aceştia la învăţământul primar care învaţă în cinci grupe şi 127 la învăţământul secundar inferior, repartizaţi în şase grupe.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava a menţionat că în anul şcolar precedent erau înscrişi 242 de elevi în cadrul aceluiaşi program, dintre care 92 de elevi la învăţământul primar şi 150 la cel secundar inferior.

Programul ”A doua şansă” oferă posibilitatea continuării şi finalizării studiilor obligatorii şi se adresează persoanelor care au depăşit vârsta legală pentru a studia în învăţământul de masă.

Acest program are ca scop sprijinirea copiilor, tinerilor şi adulţilor pentru recuperarea învăţământului primar, fiind deschis tuturor celor care nu au finalizat acest nivel de studii şi care au depăşit cu cel puţin patru ani vârsta de şcolarizare corespunzătoare învăţământului primar.

Pentru învăţământul gimnazial, programul oferă posibilitatea persoanelor cu vârste de peste 14 ani care, din motive sociale, nu au finalizat învăţământul gimnazial, să-şi poată completa şi finaliza educaţia de bază din cadrul învăţământului obligatoriu , precum şi pregătirea în vederea obţinerii unei calificări profesionale de nivel I, într-un anumit domeniu. AGERPRES