31 de unităţi şcolare din judeţul Braşov, fără candidaţi la concursul pentru funcţia de director

clasa-scoala.jpgUn număr de 31 de grădiniţe, şcoli primare, gimnaziale şi licee din judeţul Braşov nu au niciun candidat înscris la concursul din 12 octombrie pentru ocuparea funcţiei de director, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ariana Bucur.

“S-au înscris la concurs 220 de candidaţi dintre care un număr de 28 nu au ocupat niciodată această funcţie. Din păcate, pentru 31 de unităţi şcolare, atât din mediul urban cât şi din mediul rural, nu s-a înscris niciun candidat. (…) Doresc să reuşească la acest concurs colegii mei pentru că marea lor majoritate ocupă aceste funcţii în prezent şi, cu siguranţă, partea de management educativ o să fie la cote înalte. Partea legată de competenţele cognitive, mă gândesc că dacă acordă atenţie şi se concentrează, cu siguranţă vor fi învingători. Sper să avem cât mai puţine modificări după acest concurs pentru că acest lucru implică o serie de alte modificări la nivelul unităţilor şcolare, colectivelor de cadre didactice, elevilor”, a spus reprezentanta ISJ Braşov.

Ea a menţionat că, în timp ce la unele unităţi şcolare sunt doi-trei candidaţi pe un loc, la altele, cum sunt unele şcoli din oraşele Râşnov, Săcele, Codlea, Rupea, Făgăraş, unde directorii au demonstrat că fac treabă bună, nimeni nu a mai dorit să se înscrie la concurs. Cel mai probabil, conform Arianei Bucur, în aceste cazuri vor fi numite cadre didactice cu delegaţie până la organizarea unui nou concurs.
Inspectorul şcolar general judeţean a mai spus că, în judeţul Braşov, va fi organizat un singur centru de examinare, iar proba scrisă se va desfăşura în trei amfiteatre ale Universităţii “Transilvania”, dotate cu sisteme audio şi video. După proba scrisă, candidaţii pentru funcţia de director vor mai susţine două probe, analiza CV-ului şi interviul. Rezultatele finale ale concursului vor fi prezentate pe 16 decembrie. AGERPRES