35 de şcoli buzoinei fără niciun candidat la funcţia de director

sala_curs.jpgUn număr 175 de cadre didactice din judeţul Buzău vor participa, în această săptămână, la concursul pentru ocuparea celor 168 de funcţii de directori de unităţi de învăţământ scoase la concurs, pentru 35 şcoli neexistând însă niciun candidat.

“Concursul va începe miercuri, 12 octombrie, cu proba scrisă. 35 de şcoli nu au niciun candidat. Cele mai multe sunt unităţi de învăţământ cu câţiva copii la o clasă şi profesori suplinitori, din zona de munte a judeţului – Bozioru, Odăile, Murgeşti, Brătileşti etc”, a declarat inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian.

Potrivit sursei citate, acest concurs are loc după o pauză de opt ani. “Este un adevărat eveniment pentru lumea şcolară, ultimul concurs a avut loc în urmă cu opt ani, iar cei care vor pica examenul nu vor mai putea ocupa funcţia de director în următorii patru ani, cât durează noile mandate”, a mai declarat sursa citată.

Inspectorul general a mai spus că trei cadre didactice participă pentru conducerea a câte două unităţi de învăţământ. “Există trei candidaţi pe câte două locuri. În aceste cazuri, ei vor da o singură probă scrisă, iar proba orală o vor susţine cu două comisii diferite”, a mai declarat sursa citată.AGERPRES