6.664 de candidaţi pentru funcţia de director în învățământul preuniversitat

definitivat.jpgUn număr de 6.664 de candidaţi s-au înscris pentru a participa la concursul de ocupare a funcţiilor de directori de unităţi de învăţământ iar 2.312 pentru funcţia de director adjunct, a informat MENCS. Potrivit sursei citate, gradul de înscriere pentru funcţia de director în raport cu posturile vacante la nivel naţional (6.549) a fost de 101,77%, în timp ce pentru funcţia de director adjunct (2.505 posturi vacante) gradul de înscriere s-a situat la 92,30%.

Conform metodologiei de organizare a concursului, la proba scrisă pot participa doar candidaţii ale căror dosare de înscriere au fost admise de comisiile de verificare. În urma evaluării dosarelor, la proba scrisă sunt aşteptaţi 6.502 candidaţi pentru funcţia de director şi 2.257 de candidaţi pentru funcţia de director adjunct.

Miercuri, cu începere de la ora 10,00, se desfăşoară proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Proba vizează evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competenţelor manageriale ale candidaţilor şi constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaboraţi de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Accesul candidaţilor în săli se face în intervalul orar 9,00 – 9,30.

“Candidaţii, responsabilii de sală şi supraveghetorii nu pot pătrunde în sălile de examen cu manuale, materiale documentare ajutătoare, genţi, telefoane sau alte mijloace de comunicare la distanţă. Sunt interzise, de asemenea, comunicarea între candidaţi sau cu exteriorul, respectiv transmiterea ori schimbul de foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Încălcarea acestor dispoziţii va fi asimilată că fraudă sau tentativă de fraudă şi va atrage eliminarea candidatului din concurs, dar şi pierderea dreptului de a ocupa o funcţie de conducere, îndrumare şi control pentru o perioadă egală cu două mandate”, precizează MENCS.
Membrii comisiilor de concurs vor evalua testul-grilă în aceeaşi zi, după expirarea duratei maxime de rezolvare, în prezenţa candidaţilor şi a doi martori aleşi succesiv dintre candidaţi.
Aceeaşi metodologie prevede că rezultatele probei scrise nu se contestă.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35. Sunt declaraţi “admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă.

Ulterior sunt prevăzute alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezenţa candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în faţa comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţi a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor şi punctajelor din metodologie. Toate probele sunt obligatorii şi sunt monitorizate de observatorii desemnaţi de Ministerul Educaţiei.

Este declarat “promovat” la concurs candidatul “admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total. În cazul egalităţii de punctaj este declarat “promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă şi în această situaţie egalitatea se păstrează, pentru unităţile de învăţământ cu filiera tehnologică, este declarat “promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocaţională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unităţii de învăţământ, iar pentru celelalte unităţi de învăţământ este declarat “promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă şi în această situaţie egalitatea persistă, este declarat “promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului. AGERPRES