Arad: 126 de candidaţi la concursul pentru ocuparea celor 188 de funcţii de directori de unităţi de învăţământ

titularizare_1.jpgUn număr de 126 candidaţi se vor prezenta la concursul pentru ocuparea celor 188 de posturi de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, în judeţul Arad.

“ISJ Arad a solicitat derogări pentru 11 dintre cei 14 candidaţi care au fost respinşi pentru că nu au încărcat pe platforma online de concurs toate documentele prevăzute. În urma analizării solicitărilor de derogări, MECŞ a decis să aprobe solicitările de derogare pentru 5 dintre candidaţi. Este vorba de cei care nu au încărcat pe platformă documentul care atestă consultarea organizaţiei minorităţilor naţionale, în celelalte cazuri MECŞ menţinând decizia comisiei de validare a dosarelor”, a declarat prof Laura Nădăban, purtător de cuvânt al IŞJ Arad.

Pentru trei unităţi de învăţământ – Şcoala Gimnazială “Regina Maria” din municipiul Arad, Liceul Teoretic din Pâncota şi Liceul “Mihai Viteazul” din Ineu unde sunt înscrişi câte doi candidaţi pe un loc, iar o candidată şi-a depus dosarul pentru două şcoli gimnaziale din municipiul reşedinţă de judeţ. Prima probă, cea scrisă de tip grilă, se va desfăşura la Colegiul Naţional “Moise Nicoară” miercuri, 12 octombrie, între orele 10.00 şi 12.00, iar rezultatele vor fi afişate în aceeaşi zi.

Sălile de clasă vor avea camere video, iar candidaţii vor fi supravegheaţi inclusiv de către alte 40 de cadre didactice. AGERPRES