Peste 50 de firme participă la prima ediţie a Forumului Carierei organizat de Universitatea din Craiova

universitatea_craiova.jpgPeste 50 de firme din regiunea Sud-Vest Oltenia participă la prima ediţie a Forumului Carierei, eveniment organizat în perioada 12-13 octombrie de Universitatea din Craiova care are printre obiective formarea unor reflexe de orientare în carieră pentru elevi şi studenţi şi crearea motivaţiei pentru învăţarea pe toată durata vieţii.

Rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Spînu, a afirmat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că evenimentul urmăreşte şi crearea şi dezvoltarea unor mecanisme complementare de sprijin pentru evoluţia în carieră, intensificarea colaborării între Universitatea din Craiova şi entităţile acesteia (facultăţi, departamente etc.) şi mediul socio-economic în vederea asigurării unor parcursuri individualizate de formare şi inserţie profesională, precum şi consolidarea şi extinderea parteneriatelor strategice şi operaţionale între Universitatea din Craiova şi mediul socio-economic.

“Evenimentul se va desfăşura atât la sediul central, cât şi la fiecare facultate. La eveniment vor fi prezente peste 50 de firme, precum şi instituţii şi autorităţi de management locale şi regionale. Au fost propuse o serie de Ateliere ale carierei, care acoperă o gama variată de debuşee profesionale. Acolo unde interesele converg, atelierele reunesc studenţi de la mai multe facultăţi şi specializări. Este prima ediţie şi intenţionăm ca de acum înainte să organizăm acest eveniment în fiecare an”, a afirmat rectorul Universităţii din Craiova.

Cezar Spînu a mai precizat că Universitatea din Craiova va inaugura, miercuri, infrastructura de cercetare în ştiinţe aplicate – INCESA, un proiect european derulat în decursul anilor trecuţi şi prin care instituţia a atras proiecte de peste 8 milioane euro.

“Proiectul a fost finalizat la sfârşitul anului 2015 şi am încercat, în această perioadă, ca această infrastructură de cercetare în ştiinţe aplicate să înceapă să îşi arate potenţialul: avem deja peste 8 milioane de euro atrase la Universitatea din Craiova prin proiectele derulate sub auspiciile INCESA. Săptămâna trecută am avut un audit şi am am obţinut din partea MRC (Mişcarea Română pentru Calitate – n.r.) pentru sistemul de management al calităţii pentru următoarele domenii de activitate: formare continuă, cercetare şi valorificarea cercetării, respectiv transfer tehnologic la INCESA. Cu acest certificat vom putea aplica de acum încolo la toate tipurile de proiecte europene, pentru că majoritatea proiectelor pe exerciţiul financiar 2014-2020 solicită certificarea ISO 9001 care nu este simplu de obţinut”, a mai afirmat rectorul Universităţii din Craiova. AGERPRES