Consilierii municipali au aprobat preluarea bazinului Liceului cu Program Sportiv Brăila de la Ministerul Tineretului

lps braila.jpgConsilierii municipali din Brăila au aprobat un proiect de hotărâre privind preluarea Bazinului acoperit de înot de la Liceul cu Program Sportiv, care se află în proprietatea statului român şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi în şedinţa ordinară a Consiliului Local Brăila.

Bazinul de înot de la Liceul cu Program Sportiv a fost redeschis începând din 27 octombrie, iar sportivii şi-au putut relua activitatea.

Primarul din Brăila, Marian Dragomir, şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa de a prelua bazinul de înot al Liceului cu Program Sportiv, care se află “într-o stare deplorabilă”. “Nu dorim ca acel bazin să rămână în starea pe care o puteţi vedea cu toţii dacă îi faceţi o vizită. Acel bazin a dat sportivi de performanţă la Brăila, sunt mai multe generaţii care au adus cupe, medalii la nivel naţional şi internaţional. Vrem ca Primăria Brăila să facă investiţiile necesare, deoarece în situaţia actuală cele 11 clase de la LPS nu vor mai putea să practice înotul acolo”, a declarat Dragomir.

La Liceul cu Program Sportiv din Brăila, de unde au plecat vârfurile nataţiei româneşti Diana Mocanu, Camelia Potec, Beatrice Coadă Câşlaru, învaţă peste 1.000 de elevi, dintre care 350 practică înotul. AGERPRES