Zeci de posturi de director au rămase vacante la şcolile din judeţul Dâmboviţa

Un număr de 79 de posturi de director şi director adjunct au rămas vacante în Dâmboviţa, după organizarea concursului de ocupare a funcţiilor de conducere în unităţile de învăţământ, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul Şcolar Judeţean. La nivelul judeţului au fost scoase la concurs 155 de funcţii de director şi 70 de funcţii de director adjunct. La proba proba scrisă au participat 212 candidaţi, din care au fost admişi 178.

”După finalizarea tuturor probelor de concurs (evaluarea CV şi interviu), suntem în posesia următoarelor cifre: 109 directori promovaţi pentru colegii naţionale, licee, şcoli gimnaziale, cluburi sportive, cluburi ale copiilor şi grădiniţe; 37 directori adjuncţi promovaţi; număr şcoli fără directori legitimaţi prin concurs – 46, dintre care pentru 15 unităţi şcolare nu s-a prezentat niciun candidat; au rămas vacante 46 posturi directori şi 33 posturi directori adjuncţi. Procent de promovabilitate la nivelul Judeţului Dâmboviţa: 65%”, se arată în comunicatul IŞJ Dâmboviţa.

În 15 unităţi de învăţământ din Dâmboviţa nu a fost niciun candidat pentru funcţia de director, iar aici, ca şi la unităţile de învăţământ unde candidaţii nu au promovat, se va face numire cu delegaţie pentru postul de director. AGERPRES