Cezar Soare, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării: “Să punem în aplicare măsurile de siguranță rutieră existente!”

soare_cezar.jpgDispunem de măsuri salutare, identificate de specialiști, și de instrumentele necesare, în materie de siguranță rutieră, dar trebuie să le și punem în aplicare pentru ca șoselele să nu fie adevărate capcane pentru români. “Sunt măsuri, sunt mecanisme, avem instrumente, cărora trebuie să le dăm însă mai multă importanță. Accentul ar trebui să se pună, în opinia mea, pe implementări de programe”, a arătat secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Cezar Soare, în cadrul discursului său, susținut cu ocazia lansării Programului național “Siguranța Rutieră, Soluții Strategice”, derulat de Oameni și Companii.

Potrivit lui Cezar Soare, este oportună ideea ca o parte din asigurare să meargă către educație, pentru ca cetățeanul să știe încă de timpuriu care sunt riscurile cu care se poate confrunta, în materie de siguranță rutieră. “Mi s-a părut bună ideea ca, din asigurare, o parte să meargă către educație, care este deosebit de importantă și poate duce la formarea cetățeanului pentru a fi mai atent în trafic”, a insistat oficialul din Ministerul Dezvoltării.

Totodată, acesta a apreciat participarea largă la eveniment. “Au intervenit persoane care sunt foarte implicate, am văzut transportatori, asiguratori, cei din sfera comunicațiilor, numeroase persoane care au un punct de vedere ce merită transpus în practică, dată fiind experiența lor vastă în domeniu siguranței rutiere”, a explicat secretarul de stat.

“Siguranţa Rutieră – Soluţii Strategice” este un program de comunicare interdisciplinară şi educare cu privire la politicile naţionale de siguranţă rutieră şi implicaţiile sociale şi economice ale acestora în diverse domenii de activitate. Programul este derulat de Oameni şi Companii în colaborare cu Ad Interim Consultum. Oameni şi Companii este lider în soluţii de comunicare directă cu comunităţi business şi profesionale în România. Ad Interim Consultum furnizează consultanţă strategică pe probleme de reglementare şi managementul relaţiilor cu parteneri guvernamentali şi non-guvernamentali.