Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a găzduit un workshop despre pregătirea în vederea participării la interviul de angajare

Pe 7 noiembrie, în sala DP17 din Corpul D al Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău, a avut loc Workshop-ul “Planul de carieră II. Pregătirea în vederea participării la interviul de angajare”. La acest eveniment au participat aproximativ 80 de studenți de la toate facultățile și programele de studii, din anii terminali, din cadrul Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău.

Evenimentul a debutat cu o scurtă prezentare a voluntarului D.C.P, Ciprian Cucu, student la Facultatea de Științe Economice, master, anul I, programul de studii “Marketing și comunicare în afaceri”, care a vorbit despre propria sa experiență cu referire la interviurile de angajare la care a participat, impresiile înainte și după participarea la interviuri, întrebărilecare i-au fost adresate, despre atuurile sale,comparativ cu ale celorlalțicandidate,și, nu înultimulrând, desprecerințeleangajatorilor de pepiațamuncii la momentul actual.

La acest eveniment au participat și reprezentanți de la două companii internaționale,cu sediul în București,Lugera și Vodafone. Aceștia au realizat o amplă prezentare a tehnicilor de promovare personală pe piața muncii (C.V.-ul în format european, Scrisoarea de intenție) precum și a tehnicilor de pregătire în vederea participării la interviul de angajare. Au fost prezentate pe larg posibile întrebări ce se adresează frecvent la un interviu de angajare și discutate/analizate posibile variante de răspuns. De asemenea, au fost specificate cerințele angajatorilor din prezent față de candidații de pe piața muncii (proaspeții absolvenți, “entry level”).

La finalul activității au fost prezentate și ofertele de locuri de muncă disponibile în cadrul acestor companii, iar participanții au fost invitați să intre pe site-urile acestora în vederea obținerii mai multor informații legate de consilierea carierei, cât și pentru ocuparea posturilor vacante.