Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, intentioneaza sa demareze discutiile cu sindicatele privind cresterile salariale din invatamant

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a anuntat ca intentioneaza sa demareze discutiile cu sindicatele privind cresterile salariale din invatamant. Insa, ministrul a precizat ca nu face acest lucru ca urmare a somatiilor Federatiei Educatiei Nationale (FEN), ci ca urmare a implicarii si devotamentului de care au dat dovada celelalte federatii sindicale din invatamant.
Adomnitei sustine ca este dreptul FEN sa declanseze o greva si spune ca nu se teme de astfel de repercusiuni. El a amintit ca dintre toate federatiile sindicale din invatamant doar FEN nu a participat la nicio discutie privind noul pachet de legi ale educatiei. Ministrul Adomnitei crede ca FEN nu va participa nici la discutiile privind majorarile salariale.

Pe de alta parte, ministrul Educatiei doreste ca in 2008 sa acopere necesarul de microbuze scolare din tara, dar sa si inceapa procesul de inlocuire a microbuzelor vechi. Potrivit lui Adomnitei, in acest an ministerul a achizitionat circa 800 de microbuze scolare si in 2008 se urmareste sa se achizitioneze macar la fel de multe. Cristian Adomnitei s-a aflat miercuri la Galati, unde a deschis lucrarile Consfatuirii inspectorilor scolari generali.