Lucrarile de reabilitare a scolilor din judetul Gorj se desfasoara greoi

Ritmul lucrarilor de reabilitare a scolilor gorjene se desfasoara greoi, pana in prezent fiind cheltuite numai 31% din sumele alocate in acest scop de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
Potrivit datelor puse la dispozitie de catre Institutia Prefectului, pana la sfarsitul lunii octombrie, din suma totala de 29.315 de lei, alocata pentru reabilitarea a 63 de unitati de invatamant preuniversitar din judet, s-au cheltuit numai 9.075,85 de lei.

La o luna si jumatate de la inceperea anului scolar, daca in unele institutii de invatamant lucrarile au fost incheiate sau au fost efectuate in procent de 80 – 95%, cinci dintre ele inca nu au proiectele gata, sapte se afla in faza de evaluare a ofertelor, in zece urmeaza sa aiba loc licitatiile sau se afla in perioada de contestatie a acestora, in alte sase abia au demarat lucrarile de reabilitare.

Subprefectul judetului Gorj, Constantin Dumitrescu, a declarat ca este necesar ca autoritatile locale, impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean, sa accelereze ritmul lucrarilor de reabilitare, astfel incat acestea sa fie finalizate pana la 31 decembrie, pentru ca altfel exista riscul ca sumele alocate si necheltuite sa fie retrase.