SEMNAL EDITORIAL: “SPSS pentru stiintele educatiei. Metodologia analizei datelor in cercetarea pedagogica”

spss_stiintele_educatiei.jpgEditura Polirom a publicat, in colectia “Collegium. Stiintele educatiei”, volumul “SPSS pentru stiintele educatiei. Metodologia analizei datelor in cercetarea pedagogica”, scris de Adrian Vicentiu Labar. Cartea are 352 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 33 RON.
Conceputa ca un ghid de utilizare a pachetului de programe statistice SPSS, lucrarea prezinta metodologia analizei datelor specifice stiintelor educatiei. Descrierea fiecarei tehnici de calcul contine o prezentare generala, conditiile ce trebuie indeplinite pentru aplicarea tehnicii respective, exemple si exercitii, precum si interpretarea outputului obtinut in SPSS. SPSS pentru stiintele educatiei se adreseaza studentilor si cercetatorilor din cimpul educational, dar si celor din domenii conexe precum psihologia, sociologia si marketingul.

Din cuprins mentionam capitolele: “Analiza raspunsurilor multiple”; “Analiza corelationala”; “Teste parametrice”; “Teste neparametrice”; “ANOVA simpla”; “ANOVA factoriala”; “ANOVA cu masuratori repetate”; “ANOVA mixta”; “ANCOVA”; “Regresia liniara simpla”; “Regresia liniara multipla”; “Fidelitatea (Reliability Analysis)”; “Analiza factoriala exploratorie”.