Universitatea Babes-Bolyai va continua cooperarea cu Universitatea “Paul Valéry” din Montpellier

univ_bolyai_2008.jpgUniversitatea Babes-Bolyai va inaugura oficial, la 1 septembrie, Centrul de Studii Regionale (CSR), organism infiintat in parteneriat cu Universitatea “Paul Valéry” din Montpellier (Franta).

Evenimentul va avea loc cu prilejul desfasurarii Congresului de Climatologie – manifestare organizata in acest an la Cluj-Napoca. Detaliile privind momentul inaugural au fost stabilite, vineri, la Montpellier, de rectorul Andrei Marga, impreuna cu presedinta Universitatii “Paul Valéry” din Montpellier, Anne Fraisse, si vicepresedintele Burkhardt Schmidt.

Cu ocazia inaugurarii CSR, renumitului specialist francez Jean-Marie Miossec isi va lansa, la Cluj-Napoca, volumul “Geoistorie”. Potrivit rectorului Andrei Marga, cele doua universitati vor depune la Comisia Europeana programul de cercetari de dezvoltare regionala elaborat in cadrul parteneriatului si vor organiza, de asemenea, o reuniune europeana cu tema “Experiente de Dezvoltare Regionala in Europa”. Totodata, Andrei Marga examineaza posibilitatea inceperii unor noi programe de cooperare cu alte universitati din Franta.

Intre 5 si 8 iulie, rectorul Andrei Marga va participa la Conferinta Mondiala a Invatamantului Superior si Cercetarii care se va desfasura la Paris, la initiativa Directoratului General al UNESCO. Rectorul UBB este, din mai, raportorul sectiunii “Valori ale universitatii actuale in Europa-America de Nord”, iar analiza sa a fost difuzata ca document oficial al reuniunii. Conferinta de la Paris examineaza conditiile asigurarii unei noi dinamici a invatamantului superior si cercetarii stiintifice in cadrul asigurarii de dezvoltari sustenabile.