O nouă conferinţă internaţională la Universitatea Maritimă din Constanţa

univ maritima ct.jpgUniversitatea Politehnică Bucureşti – Centrul de Cercetare pentru Optoelectronică şi Universitatea Maritimă din Constanţa organizează în perioada 26-29 august a cincea ediţie a Conferinţei Internaţionale “Advanced Topics in Optoelectronics, Microelectronics and Nanotechnologies, ATOM- N 2010”.

Scopul principal al conferinţei este acela de a oferi un forum interdisciplinar pentru profesori, cercetători, ingineri şi studenţi, să raporteze rezultate, îmbunătăţiri şi masuri noi pentru educaţie, cercetare şi dezvoltare în activitatea de materiale avansate, nanotehnologii şi optoelectronică.

Conferinţa ATOM-N2010 cu participare internaţională promovează dezvoltarea relatiilor de colaborare între fosta Europa Centrală şi de Est cu ţările din toate părţile globului. În cadrul conferinţei se organizează o secţiune de comunicări ştiinţifice studenţeşti dotată cu premii pentru cele mai valoroase lucrări, precum şi un work-shop privind dezvoltarea resurselor umane necesare în educaţie şi cercetare.

Editia 5-a ATOM-N 2010 reprezintă o continuare a efortului depus de participanţi de a implementa noi direcţii de dezvoltare în cercetarea şi în învăţământul superior din România.

Membrii colectivului care răspund de organizarea conferinţei sunt personalităţi ştiinţifice din învăţământ şi cercetare care au experienţă în diseminarea rezultatelor cercetării, aceştia fiind reprezentanţi în foruri ştiinţifice interne şi internaţionale, comitete de program ale conferinţelor, membrii în comisii de doctorat, in consilii ştiinţifice şi în comitete de redacţie la reviste de specialitate.

Deschiderea oficială a conferinţei va avea loc joi 26.08.2008, la ora 11.00, în Aula Universităţii Maritime din Constanţa.