Consfătuire naţională a inspectorilor de geografie

Consfătuirea naţională a inspectorilor de geografie se desfăşoară, în perioda 7-9 septembrie, la Zalău, tematica întâlnirii axându-se pe diagnoza sistemului educaţional, priorităţi ale educaţiei pentru anul şcolar 2010-2011, organizarea olimpiadelor şi identificarea nevoilor de formare ale cadrelor didactice. Alături de inspectorii de geografie din toate judeţele ţării, participă şi inspectorul general de geografie în cadrul Ministerului Educaţiei, Nicolae Ilinca, precum şi cadre didactice universitare de specialitate.
“Consfătuirile se vor desfăşura la disciplina geografie-geologie, având următoarele teme: analiza calităţii educaţiei din perspectiva monitorizării externe realizate prin inspecţia şcolară, activitatea de predare-învăţare, curriculum aplicat, strategiile didactice şi metode de predare-învăţare utilizate, precum şi analiza rezultatelor obţinute de elevi la examenele naţionale”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, inspectorul Nicolae Ilinca.

Potrivit inspectorului, vor fi discutate şi priorităţile educaţiei pentru anul şcolar 2010-2011 din învăţământul preuniversitar, propuneri de activităţi de monitorizare şi consiliere în scopul îmbunătăţirii calităţii educaţiei la nivel naţional, regional şi judeţean. Un alt punct de pe ordinea de zi va fi cadrul normativ privind organizarea procesului de învăţământ în anul şcolar viitor, curriculum şi examenele naţionale, organizarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare, a activităţilor educative, a mai spus Nicolae Ilinca. Conform sursei citate, se va avea în vedere şi punerea în practică a proiectelor naţionale şi internaţionale, identificarea nevoilor de formare a cadrelor didactice, precum şi structura portofoliului inspectorului de specialitate. AGERPRES