Peste 2.000 de cadre didactice din Vâlcea sunt implicate în proiecte europene

ene gabriela.jpgAproximativ 2.000 de cadre didactice din judeţul Vâlcea sunt beneficiare sau implicate în proiecte cu bani europeni, în valoare de 6,5 milioane de euro, a declarat, luni, prof. Gabriela Ene, inspector general şcolar.

“Numai în procesul de învăţământ sunt atrase până acum fonduri europene de peste 6,5 milioane de euro pe diferite proiecte – Comenius, Leonardo sau pe POSDRU. Avem angrenate sau beneficiare ale acestor proiecte peste 2.000 de cadre didactice din 5.900, nu mai pun la socoteală elevii. Şi cifra proiectelor creşte.

De exemplu, pe Comenius, avem 56 de proiecte depuse, dintre care
30 au fost aprobate. La Inspectorat sunt cinci proiecte pe POSDRU, la 4 suntem beneficiari direcţi, iar la un proiect suntem parteneri”, a precizat Gabriela Ene. Potrivit inspectorului general, majoritatea proiectelor sunt din mediul urban, o singură şcoală din mediul rural – comuna Stoileşti – beneficiind de fonduri europene.


“Toate aceste proiecte europene sunt menite a îmbunătăţi condiţiile din şcoală, factorul uman, calitatea actului educaţional. Chiar ieri (duminică. n.r) s-a încheiat prima etapă a unui proiect naţional amplu cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti care vizează realizarea unui schimb de bune practici între elevii şi cadrele didactice implicate în proiectele cu finanţare europeană în vederea creşterii capacităţii instituţionale în elaborarea şi administrarea proiectelor, susţinerea pe scară largă a educaţiei, cercetării şi inovaţiei”, a mai spus reprezentantul ISJ.

Inspectorul general a mai afirmat că în 2011 sunt premise pentru a se atinge plafonul de 10 milioane de euro, bani europeni atraşi prin diferite proiecte educaţionale. “Pentru că aici nu am menţionat proiectele de infrastructură, acele reabilitări sau modernizări de unităţi şcolare, proiecte atrase de autorităţile locale”, a completat Gabriela Ene. AGERPRES