Sute de studenţi ai Universităţii din Craiova şi-au pierdut temporar calitatea de student

univ craiova.jpgAproximativ 850 de studenţi ai Universităţii din Craiova şi-au pierdut temporar calitatea de student după ce aceştia nu şi-au mai plătit taxa de şcolarizare. Reprezentanţii Universităţii din Craiova spun însă că aceştia pot reintra în sistem după ce fac dovada achitării datoriilor şi a unei taxe de reînmatriculare de 150 de lei.

Potrivit prof. univ. Marcel Drăcea din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, studenţii datori la plata taxei de şcolarizare nu şi-au putut susţine examenele din sesiunea de iarnă, însă ei pot să recupereze aceste examene în sesiunile de restanţă din vară.

‘Sunt 843 de studenţi de la toate facultăţile din Universitate care nu şi-au achitat taxele de şcolarizare, conform contractelor pe care le-au încheiat cu facultăţile. Ei şi-au pierdut temporar calitatea de student, iar, dacă îşi achită taxele, pot reintra în sistem’, a afirmat Marcel Drăcea. Cei mai mulţi studenţi care şi-au pierdut această calitate sunt de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor unde sunt cei mai mulţi studenţi plătitori de taxe din cadrul Universităţii din Craiova. În cadrul Universităţii din Craiova funcţionează 16 facultăţi şi 14 şcoli doctorale la care învaţă peste 31.000 de studenţi. AGERPRES