Ministrul Funeriu apreciază că numărul cadrelor didactice necalificate a scăzut de aproape trei ori

funeriu interviu.jpgMinistrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a susţinut sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că de când a preluat mandatul a scăzut de aproape trei ori numărul de cadre didactice necalificate din sistem. Daniel Funeriu a spus că, atunci când a preluat mandatul de ministru, erau peste 5.600 de cadre didactice necalificate, iar în prezent au rămas în sistem mai puţin de 2.000 de astfel de cadre.

‘Deci, aproape de trei ori a scăzut numărul de cadre didactice necalificate din sistem’, a afirmat ministrul, care a adăugat şi că a crescut cu aproximativ 8% numărul de cadre didactice titulare. ‘Desigur, urmărim în continuare creşterea calităţii resursei umane’, a mai spus Funeriu.

Potrivit acestuia, anul şcolar a început în parametrii normali. Ministrul a ţinut să-i felicite pe inspectorii şcolari generali pentru măsurile extrem de energice luate în ceea ce priveşte reducerea absenteismului.

‘Este esenţial să avem un sistem mult mai organizat, să avem un sistem prin care putem să prevenim, să monitorizăm şi să reducem absenteismul şcolar. Foarte mulţi inspectori şcolari generali, foarte mulţi directori şi-au luat în serios această sarcină care, dublată de măsurile imediate pe care le-am luat, şi anume aceste două săptămâni de recapitulări, urmate de o evaluare pe fiecare clasă, pe un model de subiecte standardizate, cred că aceste măsuri vor începe să producă efecte. Este momentul adevărului şi pe baza adevărului pe care-l vom vedea în şcoala românească, pe baza organizării mult mai riguroase a şcolii româneşti, cred că vom începe să vedem şi rezultate, rezultate concrete’, a declarat ministrul Educaţiei. AGERPRES