Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Feteşti a primit Certificatul şi trofeul “Şcoala Europeană 2012”

fetesti_scoalaeuropeana.jpgGrupul Şcolar de Indsutrie Alimentara Feteşti are o tradiţie bogată în derularea de proiecte europene. Încercând să răspundă nevoilor actuale ale învăţământului de tip european, colectivul de profesori de la G.S.I.A. Feteşti s-a implicat activ in iniţierea şi implementarea unor proiecte educaţionale care să promoveze un învăţământ de calitate.
În urma unei competiţii naţionale, a avut loc recunoaşterea oficială ca Şcoală Europeană a G.S.I.A. Feteşti de către Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului. A fost evaluată activitatea de cooperare europeană, derulată, in domeniul educaţional, prin proiecte şi programe implementate prin parteneriate de calitate cu unităţi şcolare, instituţii publice, părinţi, organizaţii de formare din ţări ale U.E.

Pe 7 iunie 2012, la Palatul Parlamentului, in Sala Spiru Haret, s-a desfăşurat ceremonia festivă in cursul căreia ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu POP şi şeful Reprezentanţei Comisiei Europene in Romania, Nicolae Idu, au decernat Grupului Scolar de Industrie Alimentara Feteşti, Certificatul şi trofeul Şcoala Europeană – 2012. La festivitatea de premiere Grupul Şcolar de Industrie Alimentara a fost reprezentat de către Stella Anton – director, Florenţa State – profesor şi eleva Vlad Gabriela.

La nivel european, iniţiativele privind educatia si formarea, reunite sub o singură umbrelă – Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii (LLP), au scopul de a contribui la dezvoltarea Uniunii Europene ca societate a cunoaşterii avansate, caracterizate printr-o dezvoltare economică durabilă, locuri de muncă mai numeroase şi mai bune şi coeziune socială crescută. Parteneriatele şcolare dezvoltate în cadrul acestor programe încurajează schimburile, cooperarea şi mobilitatea între instituţiile şi sistemele educaţionale, în scopul modernizării si adaptării sistemelor de învăţământ şi formare profesională din Europa.

Competiţia pentru obţinerea certificatului “ŞCOALĂ EUROPEANĂ”, lansată de ministerul educaţiei ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, a continuat şi în 2012, cu cea de a IX-a ediţie. Competiţia s-a adresat tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

Competiţia a constat în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii. Odată obţinut, certificatul ”Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Certificarea şcolilor cu titlul ”Şcoală Europeană” le conferă recunoştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le fac pentru menţinerea titlului obţinut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide.