Victor Ponta: “Dau o bătălie cumplită cu sistemul de educaţie, vreau mai mult sport în şcoală”

ponta_victor_mare.jpgPremierul Victor Ponta a declarat luni seara, la Dolce Sport, că dă o ”bătălie cumplită” cu sistemul de educaţie pentru a mări numărul de ore de sport din şcoli. ”Dau o bătălie cumplită cu sistemul de educaţie să se facă mai mult sport în şcoli, să repornim competiţiile între licee. (…) Vreau mai mult sport în şcoală. Dacă nu-i convingi pe copii să facă mai mult sport, dacă nu reuşeşti să măreşti infrastructura: ideea este să reuşesc să-i conving că ar trebui măcar 4-5 ore de sport pe săptămână. Am trecut de la 2 ore la 4 ore la şcoala primară. Cred că este o obligaţie să asigurăm condiţii de sport, nu este o obligaţie ca toţi copii să facă sport. (…) Ideea este să reuşesc să îi conving că ar trebui măcar patru ore de sport pe săptămână. Nu e uşor. Sistemul este rezistent. O să reuşesc, sunt obişnuit să mă bat cu sistemele”, a spus Ponta.

El şi-a exprimat regretul că în România sportul de performanţă a devenit aproape inaccesibil. ”Din păcate, acum sportul din România a devenit un sport la care au acces doar copii părinţilor care au bani. Eu am crescut la Steaua care îmi dădea de mâncare, care mă ducea la meci. Cred că ţine de sănătatea generaţiilor care vin şi cred că nimic până la 40 de ani nu m-a învăţat mai mult ca sportul. Am fost mai fericit când am câştigat un meci de baschet decât atunci când am ajuns prim-ministru. (…) Problema este că trebuie să creezi un sistem, să le dai posibilitatea celor talentaţi să se afirme”, a completat premierul.

El s-a referit şi la proiectul construirii celor 400 de săli de sport: ”Povestea controversată cu cele 400 de săli de sport, a fost un lucru bun. Problema este când faci o bază să ştii pentru cine o faci. (…) Banii puţini trebuie să ştii unde să-i foloseşti”. AGERPRES