Universitatea “Danubius” lansează Informatica Economică pe orbita SAP Uuniversity Alliances

danubius-sediu_mic.jpgSAP, unul dintre liderii pieţei de aplicaţii pentru companii, dezvoltator de software şi de servicii de software având ca scop gestionarea afacerilor şi relaţiile cu clienţii, prin SAP UNIVERSITY ALLIANCES (SAP UA), a încheiat un parteneriat cu Universitatea “Danubius” din Galaţi, pentru a asigura comunităţii danubiene acces la cursuri şi resurse de top pe Platforma SAP şi pentru a lansa în ecosistemul SAP (universităţi, clienţi, parteneri), Informatica economică, specializare de viitor pentru piaţa muncii internaţionale.

SAP este o companie dinamică şi modernă care îşi propune să construiască o reţea de studenţi care să perceapă spaţiul virtual oferit de SAP un loc ideal pentru lucru, primul contact cu oportunităţile de dezvoltare a competenţelor personale care le va spori entuziasmul şi le va permite să-şi evalueze obiectivele carierei.

O ţintă a misiunii SAP este şi integrarea universităţilor în procesul de responsabilitate reciprocă stabilit de SAP între leadership şi client, creându-se o buclă de feedback dual care va îmbunătăţi leadership-ul implementat de SAP şi va stimula cercetarea şi dinamica predării în universităţi.

De ce Informatica Economică?

Informatica Economică, specializare a domeniului de licenţă Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii “Danubius”, va exista pe platforma de colaborare dintre studenţii, universităţile şi clienţii SAP, platformă care furnizează subiecte inovatoare şi idei noi pentru a creiona viitorul.

Eficientizarea activităţii economice impune pregătirea de specialişti în domeniul Informaticii Economice. Oportunitatea de a promova această specializare pe platforma SAP UA este incontestabilă dacă avem în vedere strigătul Mapamondului pentru absolvenţi profesionişti care să profeseze ca: dezvoltător de e – leraning, economist IT&C, asistent auditor IT, administrator de sistem, specialist testare software, specialist testare si configurare hardware, responsabil IT&C etc.

Studenţii, profesorii, partenerii şi clienţii SAP UA din întreaga lume vor avea acces la cursurile online ale disciplinelor incluse în curricula specializării de Informatică Economică.

Despre acest parteneriat intermediat de două structuri ale Universităţii “Danubius”, intens preocupate de beneficiile unei asemenea colaborări , Danubius International Business School (DIBS) şi Biroul de Tehnologia Informaţiei şi Comunicării (TIC), Florin POSTOLACHE, lector univ. dr. în cadrul Universităţii “Danubius”, Şef al Biroului TIC, declară: ” Ideea a venit de la diversitate. Suntem o universitate aparte cu personal şi studenţi deosebiţi utilizatori cronici de tehnologie. Specializarea Informatică economică o aveam. Acum avem şi parteneriatul SAP UA care îi va da valoare. În viitor dorim să devenim membri SAP UA Full Membership şi, de ce nu, SAP Education Partner – SAP Student Academy, totul depinzând de numărul studenţilor interesaţi. Sperăm o implementare reuşită a acestui parteneriat în acest an academic, pentru a aduce un plus de valoare studenţilor pe piaţa muncii.”

Beneficii pentru studenţii danubieni

– Acces la cele mai noi instrumente şi tehnologii de interes pentru dezvoltarea competenţelor

– Verificarea ideilor geniale şi a cunoştinţelor şi competenţelor dobândite împreună cu liderii domeniului care colaborează cu experţii şi partenerii SAP.

– Înţelegerea noilor tendinţe ale diferitelor industrii şi ale tehnologiei necesară intereselor carierei viitoare dar şi pentru dezvoltarea competenţelor.

– Conexiune cu studenţi din întreaga lume care au aceleaşi preocupări.

Studenţii danubieni se pot înscrie, gratuit, doar pe bază de invitaţie, în CONSILIUL STUDENŢESC SAP, platformă care are peste 3.700 de membri şi care asigură contactul direct dintre studenţi şi SAP UA. Ce vor găsi aici? Cele mai noi ştiri, bilete gratuite la diferite evenimente, proiecte academice care au nevoie de ei, construirea unei legături SAP care va folosi carierei viitoare şi a unei legături cu alţi studenţi motivaţi şi excelenţi.

SAP UA pentru profesorii danubieni

– Acces la ultimele instrumente şi tehnologii de interes pentru predare şi cercetare, care sunt foarte costisitoare obţinute prin alte canale.

– Stabilirea unei reţele de comunicare cu toţi membrii ecosistemului SAP: profesori, studenţi, lideri, clienţi şi parteneri.

– Construirea competenţelor de ultimă oră necesare intereselor imediate ale studenţilor şi ale cercetării.