Opt şcoli au fost premiate de Consiliul Județean Arad pentru implicarea în Campania “Gândeşte Verde, Vezi Verde”

cjarad_scoli.jpgCele opt şcoli arădene câştigătoare ale concursului “Gândeşte Verde, Vezi Verde” desfăşurat în cadrul săptămânii “Şcoala altfel”, au intrat în posesia premiilor acordate de Consiliul Judeţean, constând în câte cinci calculatoare pentru fiecare şcoală.

“Consiliul Judeţean Arad, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, a lansat în luna aprilie cea de-a doua ediţie a campaniei ‘Gândeşte Verde, Vezi Verde’. Concret, CJ Arad a propus organizarea unui concurs tematic în vederea implicării elevilor în activităţi educative, concurs la care au participat 23 de şcoli din întregul judeţ şi care a vizat dezvoltarea abilităţilor practice ale elevilor în vederea creşterii interesului pentru natură şi mediu”, a declarat Mihaela Ozarchievici, purtător de cuvânt al CJ Arad.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului Arad s-a organizat un concurs care a inclus activităţi de plantare de copaci în curtea/grădina şcolii/zona de proximitate a şcolii, precum şi amenajarea grădinii şcolare, în acest sens, 1.000 de pomi au fost împărţiţi şcolilor înscrise în concurs.

La finalul campaniei, în urma evaluării gradului de implicare al şcolilor înscrise în concurs, CJ Arad a acordat opt premii constând în câte cinci calculatoare, următoarelor unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială Iacobini, Şcoala Gimnazială Vladimirescu, Şcoala Gimnazială Buteni, Liceul “Mihai Viteazu” Ineu, Şcoala Gimnazială “Andrei Şaguna”, Şcoala Generală “Iustin Marşieu” Socodor, Şcoala Gimnazială Grăniceri, Şcoala Gimnazială “Virgil Iovănaş” Şofronea, valoarea totală a premiilor fiind de 98.000 lei.

“Am avut o campanie foarte frumoasă, la care copiii implicaţi au fost foarte receptivi. Nimic nu mă bucură mai mult decât atunci când putem face ceva pentru copii, pentru că ei sunt cu adevărat cei pentru care muncim atât ca părinţi, cât şi ca oameni angajaţi în administraţia locală”, a spus, cu ocazia festivităţii de premiere, Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad. AGERPRES