Majoritatea membrilor SDI Arad au semnat pentru boicotarea examenelor naţionale

greva-sindicalisti_vd.jpgAproximativ 60% din membrii Sindicatului Democratic din Învăţământ (SDI) Arad au semnat în favoarea boicotării examenelor naţionale, a informat preşedintele SDI, Dănuţ Ieneşescu. Potrivit acestuia, între cei care au semnat în favoarea protestului se numără aproximativ 2.000 de cadre didactice, cărora li se adaugă încă aproximativ 1.000 de salariaţi din rândul personalului nedidactic şi auxiliar.

“Consultarea a avut loc în toate şcolile din municipiu şi judeţ, dar unele unităţi nu au răspuns, până acum, dacă sunt pentru sau împotriva boicotului, astfel că salariaţii se mai pot decide. Unii au ales să boicoteze doar bacalaureatul, alţii doar evaluarea naţională, alţii ambele. Sunt mulţi care nu participă la protest, iar asta pentru că dascălii pun în general propriile probleme pe locul secund şi doresc să finalizeze procesul instructiv-educativ”, a declarat Dănuţ Ieneşescu.

În continuare, acesta a spus că protestul care ar urma să aibă loc la nivel naţional are la bază nemulţumirile legate de salarii. “Ne-a ajuns umilinţa la care suntem supuşi prin a aştepta să fim bugetaţi corespunzător, pentru ca Educaţia să nu mai fie cenuşăreasa societăţii”, a conchis preşedintele SDI Arad.

SDI Arad are aproximativ 5.500 de membri, aceştia reprezentând circa 95% dintre salariaţii sistemului de învăţământul din judeţ. AGERPRES