Anton Hadăr, despre proiectul de rectificare bugetară: “Am primit mult mai puţin decât era necesar”

hadar_anton.jpgEducaţia va primi la rectificarea bugetară mai puţini bani decât ar fi fost necesar, iar sumele alocate reprezintă o redistribuire a banilor din acest sistem, a declarat liderul Federaţiei Sindicale din Învăţământul Superior “Alma Mater”, Anton Hadăr. “Am primit mult mai puţin decât era necesar. Suma aceasta care se acordă ministerului nostru în bună parte, din câte cunosc eu, este o redistribuire a banilor din propriul sistem al Educaţiei. Nu s-au cheltuit toţi banii la Cercetare, au mai rămas alte sume prin alte locuri, tot prin visteria Ministerului Educaţiei şi practic a avut loc o redistribuire a banilor din Educaţie”, a spus Anton Hadăr.

Acesta a precizat că ar fi fost necesară numai la învăţământul superior o sumă aproape egală cu ceea ce s-a dat pentru întreg sistemul de Învăţământ. “În momentul de faţă noi am primit 400 de milioane de lei şi vreau să vă spun că suntem în situaţia în care ultimele 3-4 luni ale anului universităţile de stat din România sunt în apropierea falimentului, al neputinţei acordării salariilor pe ultimele luni”, a afirmat Anton Hadăr.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanţe privind proiectul de rectificare bugetară, la învatamânt sunt alocaţi 1,01 miliarde de lei pentru diferenţe salariale prevăzute de Legea nr.85/2016 pentru personalul didactic din învăţământul preuniversitar şi universitar şi sume pentru plata majorărilor salariale aprobate prin OUG nr.20/2016. AGERPRES