În peste 40 de unităţi de învăţământ ieșene nu s-a înscris niciun candidat pentru postul de director general

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi, Camelia Gavrilă, a declarat, luni, presei, că în peste 40 de unităţi de învăţământ din judeţ nu s-a înscris niciun candidat pentru postul de director general. Camelia Gavrilă a precizat că pentru cele 229 de posturi vacante aferente funcţiei de director din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au fost înregistrate 218 dosare pentru participarea la concurs.

Conform acesteia, sunt unităţi şcolare unde au fost înregistrate mai multe dosare pentru funcţia de director, iar în altele 43 de unităţi de învăţământ nu s-a înscris nici un candidat pentru posturile existente. În ceea ce priveşte funcţiile vacante de director adjunct, au fost depuse 78 de dosare de înscriere pentru cele 110 posturi vacante, fără nicio înscriere pentru 41 de unităţi şcolare.

“Apreciem că s-au înscris la concurs candidaţi într-un număr rezonabil, ţinând cont de timpul relativ scurt pentru studiu şi parcurgere a bibliografiei, pentru pregătirea ofertei manageriale, dar şi a documentelor necesare. Considerăm, însă, că nivelul de pregătire şi experienţa managerială a profesorilor ieşeni reprezintă premise favorabile pentru reuşită finala. Este regretabil că la un număr important de şcoli nu sunt înscrieri pentru poziţiile de director sau director adjunct, probabil dintr-o reţinere şi autoanaliză severă în relaţie cu materia pentru concurs – multă legislaţie, management educaţional sau în contextul unor condiţii ferme – grad didactic, expert în corpul naţional al experţilor din educaţie”, a spus prof. dr. Camelia Gavrilă. AGERPRES