Teleorman: 148 de candidaţi s-au înscris pe cele 173 de posturi de conducere disponibile la unităţile de învăţământ

titularizare_1.jpgUn număr de 148 de candidaţi s-au înscris la concursurile pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi în unităţile de învăţământ din judeţ, potrivit inspectorului general şcolar Valeria Gherghe. În prezent, 27 de şcoli, cele mai multe din mediul rural, nu au niciun candidat înscris pentru ocuparea funcţiilor de conducere. În total, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a scos la concurs 142 de posturi de director şi 31 de posturi de director adjunct.

“S-au înscris 148 de candidaţi. Avem în aplicaţie 163 de cereri. Candidaţii sunt mai puţini pentru că există şi candidaţi care s-au înscris în mai multe unităţi de învăţământ. Printre şcolile la care nu există doritori pentru posturile de directori se numără Şcoala Gimnazială Gratia, Şcoala Gimnazială Sârbeni, Şcoala Ciuperceni, Şcoala Izvoarele, Şcoala Gimnazială Ciolăneşti, Şcoala Gimnazială Gârdeşti. Şcoli fără candidaţi sunt şi în mediul urban : Şcoala Gimnazială nr. 2 Turnu Măgurele, Şcoala Gimnazială nr. 6 Alexandria”, a declarat Valeria Gherghe.

Potrivit acesteia, în cazul unităţilor de învăţământ unde nu există candidaţi pentru funcţia de director sau pentru cea de director adjunct “cel mai probabil vor fi numiţi directori prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea unui nou concurs”.

Până pe 7 octombrie, se face selecţia dosarelor, dată la care va fi afişată şi lista de candidaţi, iar proba scrisă este programată pentru 12 octombrie.

Examenul se va desfăşura într-un centru organizat la o unitate de învaţământ din Alexandria, iar lucrarea scrisă a fiecărui candidat va fi evaluată pe loc, de către o comisie de concurs. AGERPRES