A şaptea consultare regională în cadrul proiectului “România educată” are loc luni, la Cluj-Napoca

Cea de a şaptea consultare regională din cadrul proiectului “România educată” va avea loc luni la Cluj-Napoca, informează Administraţia Prezidenţială. Dezbaterea, care va începe la ora 9,30, are ca temă “Analfabetismul funcţional în România” şi la ea vor participa profesori, elevi, studenţi şi reprezentanţi ai instituţiilor publice, organizaţiilor non-guvernamentale şi mediului de afaceri preponderent din Regiunea de dezvoltare Nord-Vest.

“Analfabetismul funcţional se referă la capacitatea persoanei de a citi, de a scrie, de a înţelege şi de a aplica în practică informaţiile extrase din text, ceea ce îi permite funcţionarea în societate, acasă, la şcoală şi la locul de muncă”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, ţara noastră ocupă locul 45 din 65 la testele PISA din 2012, ceea ce indică “probleme serioase în ceea ce priveşte calitatea educaţiei în sistemul de învăţământ preuniversitar din România”.

Dezbaterea regională privind “Analfabetismul funcţional în România” este organizată de Administraţia Prezidenţială în parteneriat cu Centrul pentru Studiul Democraţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi beneficiază de sprijinul instituţional al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, precum şi de susţinerea Asociaţiei Române de Literaţie şi a Centrului de Evaluare şi Analize Educaţionale. AGERPRES